0 Vergelijken
  • Wereldwijde verzending Wereldwijde verzending
  • Zelfde dag verzonden Zelfde dag verzonden
  • Voorraad + 150.000 artikelen Voorraad + 150.000 artikelen
  • Spoedservice Spoedservice

UNIS Group houdt vast aan huidig prijsbeleid ondanks schaarste en prijsstijgingen.

Lees meer

CNC

1440 resultaten

Wat is een CNC besturing?

Een CNC (Computer Numerical Control) besturing is een regeling van draai en frees machines, die door een computer wordt gestuurd. CNC onderdelen worden meestal in de verspaningstechniek gebruikt, om zo delen van kunststof, hout en metaal nauwkeurig te verwijderen. CNC heeft ervoor gezorgd dat er nieuwe verspaningstechnieken werden ontwikkeld, zoals lasersnijden en vonkverspanen.

Waar worden CNC besturingen voor gebruikt?

CNC besturingen worden onder andere gebruikt bij het bewerken van materiaal. Zo wordt een CNC besturing gebruikt bij lasersnijden, lassen, buigen en perforeren. Een CNC besturing is vooral geschikt wanneer een groot aantal complexe producten moet worden geproduceerd.

Voordelen CNC

Het gebruik van CNC’s heeft een aantal voordelen:

  • werken met CNC geeft een hoge nauwkeurigheid en een lage neventijd;
  • het gebruik van CNC geeft een constante hoge kwaliteit;
  • CNC biedt flexibele en veelzijdige controle over werktuigmachines.

Reparatie CNC

UNIS Group heeft uitgebreide ervaring met de reparatie van CNC onderdelen. Zo is het onder andere mogelijk om de besturing, de interface kaarten, de voeding, het bedieningspaneel en de terugkoppeling te laten repareren. UNIS Group repareert op component niveau, wat betekent dat we alle merken, typen en series kunnen repareren, zoals Siemens, Fanuc en Heidenhain. Na het repareren wordt er zorgvuldig getest (communicatie poorten, veiligheidscircuits, parameter opslag etc.) Er geldt tot 2 jaar garantie op de reparatie.