Alles-in-één-service voor Profibus-netwerken

Een lopend productieproces betekent niet dat uw industriële netwerk in goede conditie is. Ervaart u bijvoorbeeld incidenteel uitval of werkt de communicatie in uw netwerk niet naar behoren? Dit kunnen tekenen zijn van een naderende productiestilstand. Stilstand kan u veel tijd en geld kosten. UNIS Group biedt u de oplossing. Met onze alles-in-één service op locatie helpen wij uw productieproces draaiende te houden. Wij bereiden u voor op de toekomst en bieden een totaaloplossing om stilstand te verminderen.

Unieke PROFIBUS-tool

Een specialist van UNIS Group komt bij u langs om het PROFIBUS-netwerk in kaart te brengen en uw industriële installatie grondig door te meten. Met behulp van een speciaal ontwikkelde PROFIBUS-tool wordt er een storingsanalyse uitgevoerd. De tool analyseert uw PROFIBUS-netwerk door middel van onderstaande functionaliteiten:

  • Bus Monitor voor een overzicht van de beschikbare PROFIBUS-nodes
  • Oscilloscoop voor beoordeling van het signaalniveau
  • Staafdiagrammen die de kwaliteit van de PROFIBUS-nodes aangeven
  • Topologie scan
  • Rapportage
  • Mogelijkheid om als DP-master te fungeren

De informatie uit de storingsanalyse geeft de kwaliteit van uw PROFIBUS-netwerk weer. U ontdekt de zwakke schakels van uw installatie en krijgt inzicht in hoe u deze kunt verbeteren. Dankzij heldere rapportage kunt u bij een storing het defect sneller lokaliseren en oplossen. Doet de storing zich sporadisch voor, dan kunnen wij uw PROFIBUS-netwerk 24/7 monitoren om te lokaliseren waar het probleem zich voordoet.

Spoedoplossing

Ruis, reflecties, spanningsdips, problemen met de afsluitweerstand, dubbele adressen, draadbreuken en configuratiefouten zijn klassieke fouten die een PROFIBUS-netwerk stil kunnen leggen. Dit wilt u zo snel mogelijk oplossen. Elke minuut dat uw productie stilstaat is een kostbare minuut. Naast onderhoud kunt u UNIS Group daarom ook inschakelen voor spoedgevallen.

Bent u geïnteresseerd?

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op!