On-site analyse van uw PROFINET-netwerk

Een PROFINET-netwerk is complex en kan duizenden apparaten in uw industriële installatie met elkaar verbinden. De exacte communicatie van het netwerk zorgt ervoor dat uw productieproces zeer e­fficiënt kan draaien of uw uptime wordt verhoogt. Wat uw doelstellingen ook zijn, een PROFINET-netwerk dat in goede staat verkeerd is essentieel voor een succesvolle bedrijfsvoering en het besparen van tijd en geld. UNIS Group ondersteunt u hierin. Wij voeren PROFINET-diagnostiek op locatie uit om uw netwerk in kaart te brengen, door te meten en te optimaliseren, zodat u de beste resultaten behaalt.

PROFINET-diagnostiek

Wij beschikken over verschillende tools om de conditie van uw PROFINET IO RT / IRT-netwerken en communicatie te analyseren. Onze techneut verzamelt essentiële informatie over de gezondheid van uw PROFINET-netwerk. Aan de hand van deze gegevens wordt een diagnostisch rapport opgesteld, waarin de problematiek van het netwerk wordt belicht. De tool ondersteunt analyse via SNMP-aanvragen (actieve diagnostiek), analyse via de mirror-poort van een switch en analyse via de TAP-adapter (passieve diagnostiek).

Inhoud PROFINET-netwerkanalyse

Via een vrije PROFINET-poort verzamelt een techneut van UNIS Group de volgende informatie:

  • Een lijst van PROFINET-stations: alle PROFINET-stations op het netwerk, inclusief namen, IP-adressen, MAC-adressen, subnetmaskers, typen. De naam en het IP-adres van elk IO-apparaat kunt u herschrijven.
  • Een lijst met niet-PROFINET-stations op het netwerk, inclusief IP-adressen, MAC-adressen en namen van de fabrikant.
  • Netwerk topologie: een lijst van alle PROFINET-stations op het netwerk en de aangrenzende stations (stations moeten de LLDP ondersteunen), een grafische lay-out met aangesloten stations voor elk station, plus een algemene grafische lay-out van de PROFINET-topologie.
  • Fouten en bus-communicatie: communicatiestatistieken voor elk station op het netwerk (d.w.z. het aantal pakketten voor beide poorten, het aantal beschadigde pakketten voor beide poorten, uptime voor een bepaald station). In / uit dataverkeer voor elke poort (Mbps) inclusief kleurwaarschuwing wanneer verkeer groter is dan 1 Mbps.
  • Controle op een gegeven apparaat: een online controle op een bepaald apparaat inclusief dataverkeer op beide poorten (IN / OUT) en het aantal IN / OUT-pakketten.
  • HW & SW-informatie: een lijst met PROFINET-stations, plus informatie zoals IP-adressen, MAC-adressen, slot / subslot-status, product-ID’s van de fabrikant, serienummers en FW / HW-versies.

Bent u geïnteresseerd?

Neem gerust contact met ons op om de situatie en mogelijkheden te bespreken.