Risicoanalyse en beheer van reserveonderdelen

Bij stilstand van een productieproces gaat vaak veel tijd verloren, wat bijzonder kostbaar kan zijn. Het kan dagen, soms weken duren voor de oorzaak van een storing is gevonden, vervangende elektronica ter plaatse is en de installatie weer operationeel is. Met onze unieke softwareapplicatie kunt u de uitvaltijd van geïnstalleerde elektronica en de daarmee gemoeide kosten verlagen.

Vergaar kennis van kritieke onderdelen met onze online softwareapplicatie

Onze online tool inventariseert de risicofactoren van uw geïnstalleerde elektronica, door te analyseren welke reserveonderdelen voor u cruciaal zijn en vervolgens de levensduur en de wereldwijde beschikbaarheid van deze onderdelen in kaart te brengen. Hierdoor verkrijgt u kennis van kritieke onderdelen en kunt u uw magazijn efficiënt bevoorraden met reserveonderdelen, terwijl u tegelijkertijd de hieraan gekoppelde opslagkosten onder controle houdt. Bovendien stelt het u in staat uw onderhoudsplanning te optimaliseren. Dankzij de online toegang tot de applicatie beschikt u altijd en overal over deze gegevens.

Inzicht in elektronicagegevens van fabrikanten wereldwijd

De online softwareapplicatie bevat een database waarin alle belangrijke elektronicagegevens van fabrikanten wereldwijd worden beheerd. Fabrikanten zoals Siemens, Beckhoff, Pilz, IFM, Phoenix Contact, Lenze, SEW, Schneider, WAGO, KEB, B&R, Telemecanique, Lauer, Murrelektronik, VIPA, Danfoss en Mitsubishi.

Hoe werkt de risicoanalyse?

Eerst wordt alle geïnstalleerde elektronica in uw fabriek in kaart gebracht. Vervolgens wordt gecontroleerd welke onderdelen u zelf op voorraad heeft en wat de levensduur en beschikbaarheid van cruciale onderdelen op de markt is. Op basis hiervan krijgt u in één handig online overzicht een helder beeld van alle risicovolle elektronica. We bespreken de resultaten van de risicoanalyse met u en presenteren vervolgens een op maat gemaakt plan met aanbevelingen. Dit kan variëren van het aanschaffen van moeilijk verkrijgbare of kritische reserveonderdelen tot een volledige vernieuwing van uw systeem. Tevens voorzien we u van belangrijke informatie over veranderingen in beschikbaarheid, prijs en levertermijnen van cruciale onderdelen.

Voordelen van de online database:

  • Eén overzicht van al uw geïnstalleerde elektronica
  • Inzicht in de levenscyclus, beschikbaarheid, prijs en levertijden van cruciale onderdelen
  • Gegevensback-up altijd en overal beschikbaar
  • Toegang tot softwareversies, e-plannen en instructiehandleidingen
  • Regelmatige updates
  • Foto’s van elektronica
  • Analyse van het warmtebeeld van de module (optioneel)

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!