IoT Starter Kit

Direct inzicht in essentiële gegevens van uw industriële elektronica

Fluctuaties in de 24 VDC-voedingsspanning of storingen resulteren vaak in stilstand. U kunt dit bewaken door een constante monitoring van uw industriële elektronica. UNIS Group biedt u een kant-en-klare oplossing in de vorm van een draadloze IoT Starter Kit, waarmee u direct inzicht heeft in alle essentiële data van uw besturing.

Wilt u ook op een eenvoudige manier kennis maken met IoT?

Wilt u bijvoorbeeld op afstand de kwaliteit van de voedingsspanning of de analoge en digitale signalen van industriële sensoren monitoren? De IoT Starter Kit is ideaal voor het draadloos monitoren en visualiseren van uw systemen en stelt u in staat om de conditie ervan te bewaken (zgn. condition monitoring). Hiermee zet u de eerste stap in de implementatie van IoT en Industrie 4.0.

Wat is de IoT Starter Kit?

De IoT Starter Kit bestaat uit een gateway en twee draadloze sensoren (een analoge en een digitale). Beide sensoren meten:

  • Analoge invoerwaarden
  • Digitale invoerwaarden
  • Kwaliteit van 24 VDC-voedingsspanning
  • Interne temperatuur in de IoT-sensor
  • Externe temperatuur via de 1-draads thermometer
  • Drie-assige versnellingsmeterwaarden
  • Gegevens over de draadloze overdracht

De analoge sensor heeft daarnaast een 0-20 mA analoge ingang voor het meten van bijvoorbeeld temperatuur, trilling, druk, stroming en omwentelingen. De digitale sensor heeft een digitale ingang die gebruikt kan worden voor het registreren van het aantal geproduceerde items of het aantal keer dat een relais een contact heeft geopend en gesloten.

De IoT Starter Kit van UNIS Group is – wanneer modules zijn voorzien van 24 VDV-voedingspanning – bij uitstek geschikt voor het verzamelen en registreren van gegevens van schakelkasten, bewegende systemen, kranen, lopende banden en diverse andere toepassingen. De sensoren verrichten continue metingen en versturen iedere 5 seconden data met minimale, maximale en gemiddelde waarden naar de gateway.

Krachtig en draadloos communicatieplatform

De geregistreerde signalen worden draadloos verzonden via de zogenaamde IQRF-technologie. IQRF is een krachtig en draadloos communicatieplatform dat gebruik maakt van de 868 MHz frequentie (en niet van de 2.4 GHz en 5 GHz wifi- frequenties). Uitermate geschikt als u data wilt verzamelen op plaatsen waar geen communicatienetwerk is geïnstalleerd of waar gegevensoverdracht via wifi niet mogelijk of toegestaan is.

Gebruiksvriendelijke visualisatie van data

De gateway beschikt over een webserver die basisvisualisatie ondersteunt, de data is hierdoor direct en gemakkelijk inzichtelijk op uw laptop, tablet of smartphone. De visualisatie toont de historische invoerwaarden (maximum, minimum en gemiddelde), interne en externe temperaturen en de versnellingsmeterwaarden tot 2 uur terug. Zo kunt u bij een storing of afwijking in uw elektronische apparatuur meteen actie ondernemen.

Uitbreiding en klantspecifieke oplossingen

Het is mogelijk om de IoT Starter Kit uit te breiden met extra IoT sensoren. Daarnaast kunnen we op basis van klantspecifeke wensen een uitgebreider, op maat gemaakte IoT-oplossing voor u ontwikkelen en implementeren.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Onze IoT-specialisten bespreken graag de mogelijkheden met u.