Telmachines en telkoppen

13 februari 2018

In de farmaceutische industrie wordt gebruik gemaakt van telmachines (tablet counters) om op hoge snelheid potjes te kunnen afvullen met de juiste hoeveelheid pillen, tabletten of capsules. Deze machines dienen accuraat te werken, zodat er niet onnodig veel pillen worden verspreid.

Iedere telmachine bevat defectgevoelige onderdelen

Aan het eind van de transportbanen zijn twee circuit boards bevestigd die met elkaar communiceren. Op deze printplaatjes zijn infrarode leds en fotodiodes bevestigd die door middel van lichtonderbreking het patroon van een pil, tablet of capsule herkennen. Op deze manier worden de pillen op hoge snelheid en nauwkeurig geteld. Maar na een bepaalde tijd doven de leds of verbuigen de printplaatjes, waardoor de lichtonderbreking niet altijd correct wordt gedetecteerd.

UNIS Group ondersteunt u bij het (preventieve) onderhoud van uw telkoppen:

We inventariseren én vervangen alle leds en tijdgevoelige componenten.
We matchen de leds met elkaar en met de fotodiodes.
We kalibreren en positioneren de elektronica en lijnen de lichtbundels nauwkeurig uit op de fotodiodes, volledig in overeenstemming met de geldende specificaties.
Met de door ons ontwikkelde testopstelling kunnen we de gereviseerde telkoppen volledig functioneel testen, zodat deze na terugplaatsing in uw telmachine weer accuraat tellen.
U ontvangt 1 jaar garantie op de uitgevoerde reparatie.
We hebben ruim 1.000.000 componenten op voorraad, ook componenten die door de jaren heen verouderd zijn geraakt of niet meer worden geproduceerd. We kunnen hierdoor uw telmachine nog jarenlang reviseren en repareren.

Geïnteresseerd?

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.