UNIS Flyers wint nationale beker ijshockey

02 februari 2016

UNIS Flyers nationaal kampioen ijshockey

Het wachten duurde lang, maar daardoor smaakte het zoet der overwinning lekkerder dan ooit. UNIS Flyers won zaterdagavond de nationale beker. In Eindhoven werd Laco Eaters Geleen met 4-1 verslagen.

Niemand, zelfs de meest doorgewinterde fan van Geleen niet, kon na afloop van de massaal bezochte bekerfinale beweren dat de overwinning van UNIS Flyers onverdiend was. ,,We hebben gedomineerd en er voor gezorgd dat Geleen zelf geen kans heeft kunnen creëren’’, vatte Brent Janssen de eindstrijd in een zin samen.

Voorzitter Henk Hoekstra wist de waarde van de bekerwinst goed uit te drukken. ,,Het is voor de toekomst van het ijshockey in Heerenveen van levensbelang dat we eindelijk een prijs hebben. Een prijs maakt je als sport geloofwaardig.’’ Routinier Marco Postma voegde hier nog iets aan toe. ,,Maar we zijn nog niet klaar met het seizoen hoor!’’

UNIS Group is hoofdsponsor van UNIS Flyers

UNIS Group is hoofdsponsor van de Flyers. UNIS Flyers kent een grote historie. De Flyers speelde de eerste competitiewedstrijd in 1967 en na vier jaar werd al het hoogste niveau in Nederland bereikt. De Flyers zijn, met zeven landstitels en elf nationale bekers, nog altijd de bekendste en succesvolste ploeg in de geschiedenis van het Nederlandse ijshockey.